У Києві почали видавати нові права водія: що потрібно знати

У столиці з 29 грудня почали видавати права водія нового зразка

В українській столиці та країні загалом з 29 грудня почали видавати посвідчення водія нового зразка, де буде вказано тип коробки передач автомобіля, на якому людина складала практичний іспит у МРЕО. Про це повідомили у прес-службі Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України.

Відомо, що в цілому, дизайн прав водія не зміниться, однак у графу під номером 12, яка розташована на задній стороні картки, коштуватимуть відповідну замітку. Наприклад, число 78 у цій графі означатиме, що водій складав іспит на автомобілі з коробкою автомат. Ті, хто має таку позначку, у майбутньому мають право водити тільки машини з автоматичною коробкою.

У випадку, якщо позначки у графі немає, то обмежень на тип коробки також немає.

Нагадаємо, що центральна влада планує на законодавчому рівні врегулювати питання користування моноколесами, електросамокатами та гіроскутерами, які сьогодні не є учасниками дорожнього руху. В уряді розробили тимчасовий порядок користування мікротранспортом, згідно з яким у законодавстві з'явиться поняття персонального електротранспорту та визначення обов'язків його користувачів. Таким транспортом будуть вважати засоби, які обладнані електродвигуном, одним, двома або трьома колесами, без сидіння та призначені для руху однієї людини.

Маса транспорту має перевищувати 20 кг, а потужність двигуна – 1 кВт. Такий транспорт нічого очікувати підлягати обов'язкової державної реєстрації, за умови відповідності характеристикам. Користувачі зобов'язуються не перевищувати допустиму масу засобу та виконувати ПДР, зокрема не сідати на транспорт п'яними. Також забороняється рухатися зустрічною смугою, перевозити пасажирів і користуватися мобільними під час руху.

Варто зазначити, що в нових правилах не йдеться про будь-яке покарання за недотримання правил.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://hsc.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися