Вдарять морози до –15: у Києві очікується різке погіршення погоди

У столиці очікується різке погіршення погодних умов у найближчий тиждень

На території української столиці наступного тижня очікується різке погіршення погодних умов та суттєве зниження температури — синоптики прогнозують морози до –15 градусів. Про це стало відомо із повідомлення на офіційному сайті Українського гідрометцентру.

Відомо, що 10 січня температура повітря у столиці коливатиметься від 1 до 3 градусів морозу вдень та вночі. 11 січня прогнозується зниження температури до 5-7 градусів морозу вночі та 2-4 градусів морозу вдень. 12 січня стовпчик термометра опуститься до 12-14 градусів нижче за нуль вночі, а вдень — до 9-11 градусів. Найнижча температура очікується 13 січня, коли у столиці вдарить мороз 13-15 градусів.

Нагадаємо, що на території Київської області 5 грудня зафіксували неймовірне природне явище під назвою кристалічна паморозь. Про це повідомили на Facebook-сторінці метеорологічної станції "Тетерів".

Відомо, що це природне явище є білим осадом, що складається з дрібних кристалів льоду. Така паморозь з'являється в основному вночі при безхмарному небі під час штилю або слабкого вітру, а також за наявності туману чи серпанку. Коли вона осідає на деревах, має вигляд пухнастих гірлянд, які легко обсипаються при струшуванні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися