Осокорки–Троєщина: у Києві хотіли збудувати лінію метро на лівому березі (Схема)

У столиці хотіли збудувати лівобережну лінію метро від Осокорків до Троєщини

На лівому березі української столиці за часів СРСР планували побудувати окрему гілку метрополітену, яка б поєднувала Вишеньки та Зазим'я. Про це повідомили на Telegram-каналі "Київ Історичний".

На каналі опублікували план-схему проекту київського метрополітену імені Леніна за часів Радянського союзу, на якому можна побачити плани щодо будівництва нової лівобережної лінії метрополітену під назвою "Придніпровська". Вона мала тягтися від Вишенек до Зазим'я через Осокорки та Троєщину.

Нагадаємо, що до комунального підприємства "Київський метрополітен" оголосило тендер на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

За даними столичної мерії, оголошено відкриті конкурсні торги на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". Перша ділянка метро на Троєщину завдовжки майже 11 кілометрів включатиме шість станцій і два пересадочні вузли.

"Оновлений проект відповідатиме всім сучасним вимогам — від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менш ніж на 50 велопаркувальних місць поряд зі станціями метро. Важлива й інша вимога — у межах однієї з вестибюлів станцій або поряд зі станціями на поверхні будуть запроектовані громадські санітарні вузли" , – розповідав колишній заступник мера Києва Олександр Густельов.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://t.me/kyiv_historyy


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


А поскакать?

17 січня 2022, 20:33

Теперь уже не построят убогие.

Виталий

10 січня 2022, 11:36

Вся инфоаструктура построена при СССР. Самостійники лише грабують...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися