На поховання померлих в Києві виділили майже на 50% менше коштів

Розповідаємо, чому люди обирають поховання, а не кремацію.

В 2022 році на поховання померлих одиноких громадян, безпритульних та неідентифікованих трупів в столиці виділили майже на 50% коштів менше, ніж торік.

Про це свідчать дані, наведені Департаментом житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Там, зокрема, зазначається, що “поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів відбувається за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів“. Поховання громадян вище вказаних категорій здійснюється як шляхом закопування труни з тілом померлого, так і шляхом кремації. У бюджеті Києва на 2022 рік на ці цілі передбачили 1,76 млн гривень. Це майже на 48% менше, ніж було виділено у 2021 році – понад 2,6 млн грн.

 

picture


picture


фото:  bigkyiv


До слова, сайт fiorefuneralhomes назвав, чому люди обирають поховання, а не кремацію.

Досі одним із найпоширеніших в цьому контексті  є "чому вибрати поховання проти кремації?". Існує велика різноманітність причин, чому хтось вибирає поховання, однак наведені нижче причини є найпоширенішими.

Традиційний спосіб попрощатися

Похоронні послуги, як правило, є більш традиційним вибором.  Дуже часто люди вважають поховання методом за замовчуванням попрощатися та вшанувати свою кохану людину.

Постійне поховання для відвідування

Однією з головних переваг вибору поховання є те, що воно забезпечує постійну могилу або мавзолей, які близькі люди можуть відвідати, коли це необхідно. Для багатьох людей наявність відведеного місця на цвинтарі, де вони можуть фізично відвідати людину, допомагає в процесі скорботи.

Релігійні вимоги

Ще одна вагома причина, чому люди вибирають поховання замість кремації, пов’язана з релігійними переконаннями. Існують глибокі релігійні причини, за якими сім’ї обирають послуги поховання, а не будь-який інший варіант. Наприклад, християнська концепція воскресіння тіла глибоко утримується багатьма і робить поховання актом релігійної церемонії.

Тіло є більш поважним

Деяким людям стає незручно, думаючи про кремацію. Існує поширена помилкова думка, що тіло підпалюється, що змушує їх відчувати себе неспокійно.

Дозволяє належним чином попрощатися

Для багатьох повноцінний похорон із похованням є найефективнішим способом оплакувати втрату близької людини, закритися та впоратися зі своїм горем.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися