Подорожчання проїзду до 20 гривень: скільки доведеться платити за транспорт у Києві

У столиці навесні 2022 року очікується подорожчання разового проїзду у транспорті

В українській столиці вже навесні 2022 року після закінчення опалювального сезону повернуться до питання подорожчання вартості разового проїзду у громадському транспорті, яка може зрости з 8 до 20 гривень. Про те, наскільки реально подорожчати проїзд у столичному транспорті, розповів транспортний аналітик Дмитро Беспалов, передає видання "Апостроф".

За словами транспортного експерта, столична влада, швидше за все, робить своєрідні торги, щоб люди були шоковані можливим подорожчанням проїзду до 20 гривень. Після таких новин тариф у 15 гривень за одну поїздку не викликатиме такої хвилі обурення серед городян.

Він зазначив, що технологія полягає у тому, щоб запровадити непопулярну річ, запропонувавши найгірший варіант. Беспалов прогнозує, що проїзд у Києві підвищать до 12-15 гривень за одну поїздку, проте сам аналітик більше схилився до цифри у 12 гривень.

Нагадаємо, що раніше міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про подорожчання проїзду у громадському транспорті столиці після закінчення опалювального сезону. Він зазначив, що рішення сьогодні вже розглядається, проте остаточної ціни ще не прийнято. За його словами, кияни платитимуть по 12 гривень за одну поїздку, якщо купуватимуть її за "Карткою киянина". Жителі області платитимуть по 14 гривень при купівлі проїзного. Якщо людина вирішила приїхати до столиці одного разу як турист, то вона платитиме по 20 гривень за поїздку.

Кличко наголосив, що це не остаточні цифри та що всі рішення прийматимуться після презентацій та обговорень. Також він пообіцяв зберегти пільги для окремих категорій населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Домосед

19 січня 2022, 13:58

А весной как раз будет открыт мото сезон. Так что норм)

Володя18

18 січня 2022, 19:25

Они не могут определится. Поднимают стоимость проезда в общественном транспорте, ну окей - значит хотите выгнать людей оттуда. Так сделайте тогда для автомобилистов нормальную инфраструктуру! Но нет же! Дрюкают по всем фронтам и тех, кто ездит на своей личной машине, и любителей общественного транспорта! Я не знаю каким надо было быть ***** чтоб голосовать за Кличка. Вот Омельченко любил машины и обустраивал Киев под автовладельцев.

Местный...

18 січня 2022, 17:56

Гнать к ипеням этих тварей надо.... Опосля снимать шкуру и обтягивать ей кресло в которое сядет следующий начальник управленец. Чтобы тварь помнил

Коля

18 січня 2022, 14:31

Кличко мудозвон

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися