Доведеться платити більше: у Києві зростуть платіжки за опалення

У столиці очікується подорожчання тарифів на опалення у платіжках за грудень

На території української столиці незабаром очікується подорожчання тарифів на опаленням у платіжках за грудень 2021 року та похолодання. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби комунального підприємства КМДА "Київтеплоенерго".

Відомо, що мешканцям столиці доведеться платити більше за опалення через похолодання та різну енергоефективність будинків. Тепловики заявили, що обсяги споживання тепла будинками залежать не лише від температури повітря. Середньомісячна температура у грудні 2021 року опустилася на 6,4 градуса нижче, порівняно з листопадом.

Через різке зниження температури повітря у грудні 2021 року споживання тепла збільшилося на 16 відсотків, а вартість опалення зросла до 26,8 гривні за квадратний метр, тоді як у листопаді вона становила 22,6 гривні за квадратний метр. Тому киянам варто платити за опалення більше, хоча зміни тарифів не було.

Нагадаємо, що у Києві затвердили нові тарифи на опалення та гарячу воду для населення міста на опалювальний сезон 2021-2022 років. Про це стало відомо із відповідного розпорядження, яке опубліковано на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що на сьогодні, згідно з документом, тарифи на опалення у Києві складаються з 1654,41 гривні за 1 Гкал із ПДВ. Ідентичний тариф діяв у столиці та минулого опалювального сезону. Тариф на гарячу воду в цьому опалювальному сезоні становитиме 97,89 гривні за один кубометр з ПДВ. Після закінчення опалювального сезону гаряча вода коштуватиме 119,83 гривні за кубометр із ПДВ, що дорожче на 22%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися