У Києві хочуть зробити безкоштовний проїзд у транспорті: подробиці

У столиці можуть запровадити безплатний проїзд у громадському транспорті

В українській столиці хочуть запровадити безплатний проїзд у міському громадському транспорті, а також створили спеціальну робочу групу з питань тарифів на проїзд. Про це повідомив депутат Київської міської ради Андрій Вітренко, повідомляє видання "Дзеркало тижня Україна".

Політик заявив, що депутати створили робочу групу з вивчення питання вартості проїзду на тлі новин щодо підвищення тарифів у міському транспорті. Він зазначив, що опрацьовуватиметься питання запровадження безплатного проїзду у транспорті для мешканців столиці.

За словами Вітренко, існує кілька моделей фінансування громадського транспорту, однією з яких є модель безплатного проїзду.

Нагадаємо, що раніше міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про подорожчання проїзду у громадському транспорті столиці після закінчення опалювального сезону. Він зазначив, що рішення сьогодні вже розглядається, проте остаточної ціни ще не прийнято. За його словами, кияни платитимуть по 12 гривень за одну поїздку, якщо купуватимуть її за "Картою киянина". Жителі області платитимуть по 14 гривень при купівлі проїзного. Якщо людина вирішила приїхати до столиці одного разу як турист, то вона платитиме по 20 гривень за поїздку.

Кличко наголосив, що це не остаточні цифри та що всі рішення прийматимуться після презентацій та обговорень. Також він пообіцяв зберегти пільги для окремих категорій населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Розумник Надзвичайний

24 січня 2022, 14:18

Треба брати приклад с Сербії, там такого нема

Елена

22 січня 2022, 08:24

Очередное изнасилование мозга? То поднимем проезд до европейского уровня, то сделаем его бесплатным? А может сделать его, проезд, доступным соответственно УКРАИНСКИМ зарплатам? Не "средней" ЗП судьи, прокурора и т.д. ЗП дворника/ на двоих= дворник упал в обморок, бо с этой арифметикой в одночасье стал состоятельным человеком....на бумаге где выводили "среднюю ЗП"... В Киеве и ДР Педальки было проблем выше крыши, но с его "акциями" "а ля- иллюзион": на гривну сделал, а тысяча пропала, при отсутствии реальных дел, стало все просто разваливаться! Непомерная плата за спортплощадки которыми он "агитировал"! И поэтому вешать на городской бюджет=карманы киевлян весь транспорт- глупо и подло, как и взвинчивают проезд до европейского уровня... ведь доходы у людей очень далеки от европейских, а цены и тарифы давно уже догнали и перегнали! Когда же у нас будут РАЗУМНЫЕ руководители?

Сергей

21 січня 2022, 20:55

Юра, на жаль при владі в Україні люди, далекі від правильного управління країною - спортсмени, артисти, політикани, експерти, родичі і просто болтуни! Але ж народу це подобається, так і живемо...

Юра

21 січня 2022, 15:04

Щоб Ви повсирались і води рядом не було. А я вам можливо запропоную безкоштовну воду. Ну не буде такого в Україні. В нас же рука руку миє...

Люба

21 січня 2022, 15:04

Навіщо робити нерви киянам.Вже щось одне видумайте і за нього тримайтеся.Штормить вже всіх киян.То дорожчає проїзд,потім шандарах- безкоштовно.Краще б взялися за Київтеплоенерго,придумали абонплату за гарячу воду і за опалення.І пішла пошесть по всій країні.Запоріжжя,Тернопіль,Миколаїв теж вирішили,якщо киян грабують,то чим кращі їх мешканці,їх теж будемо абонплатою грабувати .Закону немає.

Зинаида

21 січня 2022, 08:30

Тот случай,когда пол Украины окажутся Киевлянами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися