Зарплати у Києві: які спеціальності оплачуються найбільше та найменше

Станом на січень 2022 року середня зарплата у Києві дорівнює 18 тисячам гривень: як оплачується праця різних спеціалістів

Виходячи з даних, представлених на сайті з пошуку роботи Work.ua, найбільша зарплата — у фахівців у сфері IT. У середньому фахівці різних її галузей одержують 85 тисяч гривень на місяць. Детальніше статистика виглядає так: Angular-розробники отримують у середньому 70 тисяч гривень, Java developer - 72,5 тисячі гривень, C developer - приблизно 75 тисяч гривень, Net-програміст - 80 тисяч гривень, а програміст Ruby on Rails - 85 тисяч гривень.

Середня зарплата розміром 40 тисяч гривень належить ортопедам, рієлторам, брокерам, програмістам, стоматологам, спеціалістам з інформаційної безпеки, автомалярам і Font-end програмістам. Автомеханікам, тестувальникам і гейм-дизайнерам платять у середньому приблизно 30 тисяч гривень на місяць.

Набагато менше отримують оператори call-центрів, ветеринари, адвокати та журналісти: середній розмір оплати праці цих спеціалістів дорівнює 15 тисячам гривень. Ще менше можна отримати, обіймаючи посаду посудомийника, покоївки, вчителя, охоронця та помічника юриста: для них заробітна плата дорівнює приблизно 10-12 тисячам гривень. Найнижча зарплата у Києві належить операторам квест-кімнат і становить вона у середньому 7,5 тисячі гривень.

Також за даними c Work.ua найбільш популярними є вакансії менеджера з продажу (20 тисяч гривень на місяць), продавця-консультанта (12 тисяч гривень на місяць) та водія (18,2 тисячі гривень на місяць). Також затребуваними серед київських претендентів є посади адміністратора (12,8 тисячі гривень), бухгалтера (15 тисяч гривень) та кухаря (14,5 тисяч гривень).

Нагадаємо, раніше ми також писали про те, що в Україні почнуть штрафувати за вказівку статі у вакансії.

Читайте также