Кияни заощадили понад 160 млн грн, бо пили воду з бювета

За 2021 рік кияни спожили 108,6 тисяч кубічних метрів води з мережі бюветних комплексів.

За минулий рік кияни заощадили понад 160 млн грн шляхом споживання води з бюветних комплексів міста. Про це повідомила директорка спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства "Київводфонд" Світлана Козловська.

Зазначається, що за 2021 рік кияни спожили 108,6 тисяч кубічних метрів води з мережі бюветних комплексів. Для порівняння, вода з пунктів розливу коштує 1,5 грн за один літр.

"Артезіанська вода є надійним та якісним за своєю якістю джерелом питної води, тому жителі Києва масово п’ють воду саме з мережі бюветних комплексів міста", – сказала Козловська.

Для підтримання високої якості питної води з бюветних комплексів підприємство здійснило 1516 контролів якості та безпечності води.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Про це йдеться у дослідженні, проведеному на замовлення "Bihus.info". Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження.  

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися