Дорога займе 7 годин: "Укрзалізниця" запустить швидкісний поїзд Київ-Лисичанськ

Держкомпанія "Укрзалізниця" планує запустити швидкісний потяг сполученням Київ-Лисичанськ

Державна компанія "Укрзалізниця" планують запустити швидкісний поїзд на Донбас сполученням Київ-Лисичанськ за допомогою міжнародних кредитів. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала пресслужба Міністерства фінансів України.

Відомо, що влада розглядає потенційну можливість залучення кредиту Європейського інвестиційного банку для того, щоб електрифікувати 40-кілометровий відрізок залізниці між містами Сіверськ і Лисичанськ.

Питання щодо залучення кредиту Європейського банку було обговорено на нараді 25 січня. Електрифікація вищезгаданої ділянки залізниці дозволить запустити швидкісний поїзд зі столиці, який перебуває у дорозі лише сім годин.

Нагадаємо, що в українській столиці неподалік Жулянського шляхопроводу державна компанія "Укрзалізниця" планує побудувати нову залізничну платформу. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала пресслужба Бучанської міської державної адміністрації.

Відомо, що у районі шляхопроводу буде зведено нову платформу та пішохідні переходи. Експерти вже оглянули та обрали місце розташування майбутньої споруди. Нова пасажирська платформа повинна буде розвантажити автомобільні маршрути, зокрема, у ранкові та вечірні години пік. Вона буде розташована між залізничними станціями у Вишневому та Києві-Волинському.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися