У Києві розпочалося виробництво ще одного дивізійного комплексу "Нептун"

У Державному конструкторському бюро "Промінь" розпочалося виробництво ще одного дивізіону "Нептун"

Контракт на виробництво ще одного першого дивізіону "Нептун" було підписано ще у 2020 році, а станом на 2021 рік фінансування на придбання протикорабельного ракетного комплексу "Нептун" складало 720 164,6 гривень.

Перші випробування піддослідних зразків показали, що шасі від "АвтоКрАЗ" мають низьку надійність, після чого розробниками комплексу було прийнято рішення про перехід на шасі від TATRA.

Сам комплекс "Нептун" включає крилаті ракети P-360, які пристосовані до польотів на наднизьких висотах на дистанцію близько 300 кілометрів. У ракети є стартовий і маршовий (він же основний) двигуни.

Крім того, комплекс оснащений уніфікованими пусковими установками, транспортно-зарядними машинами, транспортними машинами та рухомим командним пунктом.

Олексій Неіжпапа, командир Військово-морських сил України, наголосив, що до квітня 2022 року флот буде оснащений першим дивізіоном протикорабельних комплексів "Нептун". Також він нагадав, що зараз все ще проходять ходові випробування для перевірки роботи першої пускової установки "Нептун".

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що Віталій Кличко озвучив основні потреби України: серед них - сучасне озброєння, єдність з європейськими країнами та політична підтримка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися