У Києві неминуче зростуть ціни на проїзд: що потрібно знати

В українській столиці неминуче подорожчає проїзд у громадському транспорті

На території української столиці прогнозують неминуче подорожчання вартості разового проїзду у громадському транспорті — йдеться не лише про комунальний транспорт, а й про приватних перевізників, які володіють маршрутками. Про це стало відомо з матеріалу, який опублікували на сайті видання "Сегодня".

У Київській міській державній адміністрації заявили, що місто не може диктувати тарифну політику для приватних перевізників, які самі встановлюють ціни на проїзд, однак мають повідомити мерію за два тижні до ухвалення рішення. За словами експертів, питання подорожчання проїзду у маршрутках столиці назріває давно та є неминучим.

Нагадаємо, що раніше міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про подорожчання проїзду у громадському транспорті столиці після закінчення опалювального сезону. Він зазначив, що рішення сьогодні вже розглядається, проте остаточної ціни ще не прийнято.

За його словами, кияни платитимуть по 12 гривень за одну поїздку, якщо купуватимуть її за "Картою киянина". Жителі області платитимуть по 14 гривень при купівлі проїзного. Якщо людина вирішила приїхати до столиці перший раз як турист, то вона платитиме по 20 гривень за поїздку.

Кличко наголосив, що це не остаточні цифри та що всі рішення прийматимуться після презентацій та обговорень. Також він пообіцяв зберегти пільги для окремих категорій населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

8 лютого 2022, 13:00

Если в Киеве сделают самые дорогие цены на проезд в Европе в первую очередь неизбежно упадет ниже плинтуса рейтинг мородера Кличко.

Елена

1 лютого 2022, 10:25

А зарплаты тоже поднимут? А то ездить на работу с двумя пересадками ,это ж сколько нужно зарабатывать. В маршрутках пора установить валидаторы.

Неля

31 січня 2022, 17:06

В Праге местные жители уже давно платят намного меньше приезжих и туристов

Полина поляк

31 січня 2022, 08:01

Для киевлян вести зелёною звезду Давыда; для охотников жолтою,ну для приезжих красною от50 гри не каких лгот

Міла

30 січня 2022, 17:59

Що за дискримінація? Я розумію ще дійсно іноземець,а то мало обкрадаємо людей давайте ще й так.

Мария

30 січня 2022, 11:40

Установите в маршрутках валидаторы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися