Кличко: Правління АМУ обговорило питання підготовки тероборони на місцях та роботи критичної інфраструктури у надзвичайних ситуаціях

На засіданні правління АМУ міри міст обговорили питання координації зусиль з підготовки територіальної оборони на місцях та функціонування критичної інфраструктури за подальшої агресії Росії.

На обговоренні також перебуває дипломат із політичного відділу Посольства США Олена Кравцев. Про це повідомив голова Асоціації міст України, міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

Ми маємо робити все, щоб підготувати систему територіальної оборони на місцях. Бо маємо розглядати різні варіанти розвитку подій і бути готовими до різних сценаріїв, зокрема, і до гіршого. Ми повинні відпрацювати алгоритм, як діяти при відключенні мобільного зв'язку та інтернету. Також має бути забезпечений необхідний запас палива для безперебійної роботи в автономному режимі для генераторів, комунальної техніки, швидких", – звернувся Віталій Кличко до міських голов.

Усі українці сподіваються на вирішення ситуації дипломатичними та політичними засобами. Але кожен має працювати над тим, щоб наші міста були готові реагувати за найгіршим сценарієм, наголосивши Кличка. Він зазначив, що корисно було б отримати консультації щодо ефективного алгоритму дій під час надзвичайних ситуацій від американських партнерів України.

Нам цікаво отримати інформацію про те, що вам потрібно. Ми зосереджені на тому, як вам допомогти, та опрацюємо інформацію, яку я тут почула. Ми тут – в Україні. І ми вам допоможемо", – звернулася до мерів українських міст дипломат із політичного відділу Посольства США Олена Кравцов.

Кличко також поінформував колег про те, як готується до ситуації можливої надзвичайної ситуації у Києві. Зокрема, у столиці створено фонд захисних споруд цивільного захисту, що включає понад 500 сховищ та 4500 споруд подвійного призначення місткістю понад 2 млн. осіб. Інформація про адреси розміщена на офіційних сайтах районних адміністрацій Києва та на карті на сайті КМДА.

Ведеться активна робота зі створення системи територіальної оборони Києва. За словами Кличка, вже розроблено систему управління теробороною Києва, відпрацьовано питання організації управління містом в умовах відсутності мобільного зв'язку та інтернету, налагоджено взаємодію з Командуванням Сил територіальної оборони ЗСУ та іншими складовими сил оборони та безпеки. Щомісяця 112 бригада тероборони проводитиме практичні заняття з бойовою стріляниною – "Єдині стрілецькі дні". Майже щосуботи резервісти тероборони збираються на заняття на добровільній основі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алексей

18 березня 2022, 08:24

Создана тероборона, но небходимо чтобы она проводила добровольные курсы обращения с оружием для людей которые вообще не держали автомат. Протитанковые ежи это шорошо но их сгорнет танк с лопатой с переди, необходимо штуки четыре ежа сваривать или цепью мощной или серьгами по три метра, если будет их горнуть то еж поневоли попадет в каток танка и это его остановит. Не обязательно их сваривать все, можно через несколько рядов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися