Секретні дані української розвідки вивезли з території Києва

Українська розвідка вивезла свої секретні дані та необхідне обладнання зі своєї штаб-квартири, що знаходиться у Києві

Про те, що секретні матеріали, отримані українською розвідкою, були вивезені нею зі штаб-квартири у Києві у безпечніше місце у Західній Україні, повідомляється у газеті The Washington Post.

У виданні наголошується, що Україна припускає можливість вторгнення з боку Росії - саме про це свідчить ситуація з вивезенням секретних матеріалів і постачанням зброї від країн-союзників.

Крім того, урядовець Сполучених Штатів Америки, ім'я якого не розголошується, повідомив The Washington Post про те, що в адміністрації Володимира Зеленського та серед українських військових ймовірність вторгнення з боку Росії оцінюється по-різному. Виходячи зі слів цього чиновника, є різниця між словами, які чує Зеленський від радників, і тими даними, якими володіє розвідка та військові.

Так, офіційні особи Вашингтона, Лондона й істеблішменту національної безпеки України впевнені у неминучості удару з боку Росії, а Зеленського дані західної розвідки у такій теорії не переконують. Між цими сторонами - Франція, Німеччина та Норвегія, які передбачають можливість нападу з боку Росії, але не впевнені у цьому повністю.

Крім того, один із помічників Зеленського переконаний у тому, що у США значно переоцінюють загрозу нападу з боку Росії з деяких політичних причин. Але, наприклад, представниками Байдена звинувачення були категорично відкинуті: вони навпаки повідомили, що передають в Україну найбільш докладні дані про можливе вторгнення.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, де у Києві можна буде сховатися від можливих бомбардувань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися