У Києві з'явився рідкісний птах

У парку "Перемога" у Києві помітили велику білу чаплю: що це за птах

Про те, що у парку "Перемога" у Києві помітили велику білу чаплю, повідомляється на Facebook-акаунті "Птахи України".

Птах був знятий на відео у момент полювання на дрібну рибу посеред парку у Дніпровському районі, розташованому між Воскресенкою та станицею метро "Дарниця".

Поява великої білої чаплі у Києві є великою рідкістю, оскільки основне місце, яке вони обирають для гніздування, — Чорнобильський заповідник. Тут вони облаштовують свої гнізда серед очеретяних заростей, що розташовуються довкола гирла річки Прип'ять. Також часто цих птахів можна зустріти й на інших заболочених територіях і місцевостях із підвищеною вологістю. Як місце для зимівлі великі білі чаплі зазвичай вибирають Придунайський регіон і деякі райони Криму.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Чорнобилі камери відеоспостереження зафільмували рідкісних тварин. Серед тварин, які потрапили на відеозапис, можна було побачити рись євразійську, яка занесена до Червоної книги України. Чисельність особин цього виду на території Чорнобильського заповідника сягає приблизно 15. Також на відео були зображені благородні олені.

Читайте також: у лісі на Троєщині виявили рідкісного павука – чорного ерезуса, який убиває тварин за лічені секунди, але для людини серйозної небезпеки не несе.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися