Загроза війни з Росією: як працюватиме метро у Києві у разі нападу

У київському метрополітені розповіли про режим роботи у разі нападу Росії

У комунальному підприємстві КМДА "Київський метрополітен" розповіли про режим роботи у разі виникнення надзвичайної ситуації, якщо Росія розпочне масштабний напад на українську столицю. Про це розповів заступник начальника підземки Наталія Макогон у ефірі "Українського радіо".

Чиновниця заявила, що метрополітен є об'єктом захисту населення через те, що перші станції були відкриті та запущені ще за часів холодної війни. Профільні служби та персонал метрополітену проводять регулярні тренування та відпрацьовують надзвичайні ситуації, а тому підземка постійно перебуває у стані готовності.

Вона заявила, що метрополітен у випадок війни перевозитиме пасажирів у потенційно безпечне місце, поки це буде можливо. Людей не триматимуть під землею, а намагатимуться вивезти.

Нагадаємо, що і через постійні відомості та публікації про можливу загрозу повномасштабного російського вторгнення в Україну в Києві нагадали про список укриттів та бомбосховищ. Про це повідомив начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський. За його словами, західні партнери постійно надають інформацію про зосередження російських військ, що викликає занепокоєння кожного. Люди постійно запитують про можливість укриття у метрополітені на випадок війни, він зазначив, що всі станції підземки можуть використовуватись для укриття населення у разі потреби. Чиновник нагадав , що місто розробив карту Притулки для населення в разі техногенних, природних і військових надзвичайних ситуацій. Повний список притулків по районах столиці можна переглянути за посиланням .

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися