Новий громадський простір відкриють у Голосіївському районі: як він виглядатиме

У Голосіївському районі Києва з'явиться Vcentri Hub для проведення громадських заходів

У столиці незабаром відбудеться відкриття у Голосіївському районі центру для громадських ініціатив під назвою Vcentri Hub. Про це написала заступниця міського голови Марина Хонда у Facebook.

У приміщенні вже провели будівельні та ремонтні роботи, а також завезено нові меблі та облаштовано ресепшн, кімнати для проведення заходів, конференц-зали, закуплено мультимедійне обладнання. Заклад розміщено на вулиці Велика Китаївська, 83. У цьому будинку розміщена й бібліотека ім. Максима Рильського, і центр дитячого дозвілля "Салют".

За інформацією, у цьому центрі Vcentri Hub можуть перебувати до 80 людей. Планується надавати безплатно зали для проведення заходів, які ініційовані громадськими організаціями Києва й України, що входять у реєстр інститутів громадянського суспільства. Пройти реєстрацію можна на офіційному сайті Vcentri Hub. Такий вебсервіс для інститутів громадянського суспільства був розроблений для спрощення їх участі у міських конкурсах і забезпечення прозорості їх фінансування.

Наразі тривають роботи зі встановлення відповідного обладнання для потреб маломобільних груп населення. У майбутньому такі хаби буде розміщено у всіх районах. Поки що їх лише три: два функціонують в Оболонському та Шевченківському районах, третій відкриється найближчим часом у Голосіївському.

Як повідомляв портал "Коментарі", у столиці реалізували понад 1200 громадських проєктів завдяки е-демократії. У 2021 році за допомогою міської програми "Київ Цифровий" проголосувала рекордна кількість жителів столиці: із 276 793 понад 100 тисяч голосів було віддано саме через програму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися