До Міжнародного дня рідкісних захворювань в Києві підсвітять будівлі

За статистикою в Україні 5% від загальної кількості населення страждають на орфанні захворювання

До Міжнародного дня рідкісних захворювань дві будівлі в Києві підсвітять символічними кольорами та запустять соціальну рекламу. Це день припадає на останній день лютого. Аби привернути увагу у столиці до цієї теми підсвітять дві будівлі і запустять соціальну  рекламу. Зокрема підсвітять костел Святого Миколая та Chicago Central House. Амбасадоркою кампанії є співачка Alyona Alyona.

Зазначається, що за статистикою в Україні 5% від загальної кількості населення страждають на орфанні захворювання, більшість цих пацієнтів — діти (90%).

Орфанна хвороба: Хвороба, яка не була прийнята фармацевтичною промисловістю, оскільки вона дає мало фінансових стимулів для приватного сектора, щоб виробляти та продавати нові ліки для лікування або запобігання. Орфанна хвороба може бути рідкісною хворобою (згідно з критеріями США, хвороба, яка вражає менше ніж 200 000 людей) або поширеною хворобою, яку ігнорували (наприклад, туберкульоз , холера , черевний тиф і малярія ), оскільки вона набагато більш поширена в країн, що розвиваються, ніж у розвинутих країнах світу.

 

 

Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися