Понад $100 тисяч за дозвіл: НАБУ розслідують підкуп голови Держінспекції архітектури і містобудування

Представника столичного забудовника затримали правоохоронці

Під час спецоперації 1 лютого слідчі антикорупційних органів разом зі спецпризначенцями затримали чоловіка, що передавав неправомірну винагороду чиновнику. Затримання провели в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Відомо, що ця особа представляла одну із київських будівельних компаній пропонував та передавав 120 тисяч доларів США голові Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ).

Така сума була виплачена керівнику відомства за те, щоб інспекція видала сертифікат про прийняття в експлуатацію багатоповерхівки в Києві, незважаючи на наявні порушення з боку забудовника.

Наразі слідчі готують підозру затриманому чоловікові. Досудове розслідування у справі про пропозицію та передачу неправомірної винагороди триває. Детективи НАБУ встановлюють коло причетних до правопорушення осіб. Відомо, що в грудні 2021 року голова інспекції архітектури та містобудування написав заяву до бюро про факти пропозиції винагороди. Детективи відкрили кримінальне провадження за заявою посадовця.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві один зі столичних ринків може торгувати нелегальними товарами, завезеними контрабандою з Росії. Про це розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин. За його словами, на засіданні робочої групи щодо роботи Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА розглядали питання трьох столичних ринків — Житнього, Бессарабського та Володимирського. За результатами перевірки на них виявили кілька проблем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися