У Києві ринок підозрюють у торгівлі контрабандою з Росії

Що відомо про ситуацію

У Києві один зі столичних ринків може торгувати нелегальними товарами, завезеними контрабандою з Росії. Про це розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

За його словами, на засіданні робочої групи щодо роботи Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА розглядали питання трьох столичних ринків — Житнього, Бессарабського та Володимирського. За результатами перевірки на них виявили кілька проблем.

"На Володимирському ринку торгують продукцією, яка, скоріш за все, завезена з Росії контрабандним шляхом. Наприклад, під час виїзної наради я разом з колегами виявив цукерки вироблені у цій країні, але документів на них не було", — заявив Трубіцин.

Як заявив директор Департаменту Володимир Костіков, в деяких супермаркетах Києва також торгують російською продукцією і ніяких претензій ні в кого не виникає. Трубіцин зазначив, що у супермаркетах дійсно продається продукція з Росії, але вона ввезена офіційним шляхом і на неї є відповідні документи.

"Члени робочої групи припускають, що на тому ж Володимирському ринку уся продукція з Росії все ж є контрабандою. Але чіткої відповіді від директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимира Костікова стосовно того, як подолати ці явища на столичних ринках, ми все ж не отримали", — розповів депутат Київради.

Члени робочої групи дійшли висновку, що усі відповіді на питання від Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА потрібно отримати у письмовому вигляді. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва триває реконструкція торгівельного центру "Дитячий світ". Споруда розташована поблизу метро "Дарниця". Автори проєкту планують максимально зберегти оригінальний модерністський фасад та розширити площу ТЦ.

Нагадаємо, частину парку "Привокзальний" звільнили від майже двадцяти незаконних МАФів. Замість стихійного ринку створили зелену зону. Парк огородили парканом та висадили понад сотню дерев й ялинок. Столична влада розігнала стихійну торгівлю. Деяких киян такі дії обурили. До влади Києва звернулися з петицією, у якій вимагають дозволити торгівлю "з рук" поблизу Дарницького вокзалу.

Читайте також про Житній ринок у Києві — як торгували тут в давнину та що допомагало торгівцям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися