Фонд держмайна продав завод "Електронмаш" із земельною ділянкою на Окружній: що відомо

Колишній радянський завод в Києві продали на аукціоні

27 січня 2022 року відбувся аукціон з продажу майнового комплексу державного підприємства "Електронмаш". Майно заводу з великими боргами, земельними ділянками та 139 працівниками пішло з молотка за 430 млн грн. Про це пише Forbes.

За умовами договору новий власник заводу повинен виплатити 34 млн гривень боргів й півроку не звільняти працівників. Завод "Електронмаш" створили в 1965 році на базі Київського заводу електронних обчислювальних та керуючих машин.

Підприємство успішно працювало в 1980-1990-х роках. Тоді завод випускав персональні комп'ютери, касові апарати, обігрівачі, медичне устаткування. Однак останнім часом підприємство працювало у збиток.

Привертає увагу "Електронмаш" землею, яку продали разом з ним, а це три ділянки загальною площею 18 гектарів. Найбільша розміром в 14 га розташована на Окружній дорозі, в районі станції метро "Житомирська", інші ділянки знаходяться – в Київській та Чернігівській областях.Також до складу майнового комплексу включено 32 автомобілі й 37 будівель.

На думку керівника департаменту аналітики Concorde Capital Олександра Паращія, ласим шматочком є саме земля на Окружній, де можна звести житловий комплекс і продати квартири в ньому на загальну суму в кілька мільярдів гривень. З ним погоджується засновник M4U Володимир Даниленко й додає, що з огляду на таке перспективне розташування завод можна було продати дорожче - хоча б за 700 млн грн, адже саме таку суму коштують 14 гектарів землі на Окружній.

Як повідомляв портал "Коментарі" в Києві продають Національну кіностудію Довженка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися