Запустять потяг Київ–Варшава: між Україною та Польщею збудують швидкісну залізницю

Між Україною та Польщею планують збудувати швидкісну залізницю

Між Україною та Польщею планують звести швидкісну залізницю, яка з'єднає українську столицю та Варшаву. Відповідний діалог розпочали глави урядів України та Польщі. Про це стало відомо з коментаря прем'єр-міністра Дениса Шмигаля після переговорів з польським колегою Матеушем Моравецьким.

Відомо, що Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда ініціювали діалог щодо будівництва швидкісної залізниці Київ–Варшава. На сьогоднішній день вже стартували роботи з реконструкції та технічного переоснащення пунктів пропуску на кордоні України та Польщі.

Також український прем'єр заявив, що Україна планує включити лібералізацію міжнародних автомобільних перевезень з Європейського союзу.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" планує запустити швидкісний поїзд на Донбас сполученням Київ-Лисичанськ за допомогою міжнародних кредитів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Міністерства фінансів України.

Відомо, що влада розглядає потенційну можливість залучення кредиту Європейського інвестиційного банку для того, щоб електрифікувати 40-кілометровий відрізок залізниці між містами Сіверськ та Лисичанськ.

Питання щодо залучення кредиту Європейського банку було обговорено на нараді 25 січня. Електрифікація вищезгаданої ділянки залізниці дозволить запустити швидкісний поїзд зі столиці, який перебуватиме в дорозі лише сім годин.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися