Швидкісний трамвай: у Києві запустили новий маршрут транспорту (Фото)

В українській столиці на ДВРЗ запустили новий маршрут громадського транспорту

На лівому березі української столиці у Дніпровському районі запустили новий маршрут громадського транспорту — йдеться про поновлення руху швидкісного трамваю маршруту під номером 33. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала прес-служба комунального підприємства КМДА "Київпастранс".

Відомо, що на вулиці Алматинській на районі ДВРЗ запустили рух швидкісного трамвая. Маршрут запущено у тестовому режимі під номером 33А, він курсуватиме від вулиці імені Павла Усенка до ДВРЗ. Транспортники зазначили, що кінцевою зупинкою маршруту буде тимчасово "вулиця Макаренка".

U9hgupsRXYO9ALAwRxevHs72l.jpeg

Нагадаємо, що влада української столиці у 1990-х роках планувала запустити рух підземного швидкісного трамваю від мосту Патона до Борщагівки через центральну частину міста. Про це стало відомо із повідомлення на Telegram-каналі блогера Олега Тоцького.

За його словами, у 1994 році була схема розвитку швидкісного столичного транспорту від "Київпроекту", де модно побачити детальний план трасування та заплановані станції швидкісного трамваю. У такому вигляді підземну лінію трамваю було заплановано ще за часів СРСР і до другої половини 1990-х років.

Блогер зазначив, що про плани будівництва трамвая через центр та організацію пересадки в районі станції метро "Печерська" говорив ще мер Києва Олександр Омельченко. Також Тоцький розповів, що трамвай мав рухатися вулицею Жилянською, повертати на вулицю Малевича та до Володимиро-Либідської, де мав розташовуватися в'їзд у тунель.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://kpt.kyiv.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


киев1234

3 лютого 2022, 13:42

кому он нахер надо от усенка? почему не от метро?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися