Киянин отримав умовний термін за повідомлення у соцмережі

У Києві чоловік написав погрози судді у соцмережі й отримав вирок

Дніпровський районний суд виніс вирок у справі про погрози працівнику юстиції. Про це повідомляють у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Відомо, що чоловіка, який написав погрози на адресу судді у соціальній мережі, засудили до позбавлення волі терміном на один рік з іспитовим строком на 12 місяців. Під час судового засідання громадянина було визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 377 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного).

За матеріалами слідства, у вересні 2021 року 51-річний киянин написав погрози у месенджер офіційної сторінки Деснянського районного суду у Facebook. Причиною такого вчинку було розчарування через рішення судді у цивільній справі про стягнення з нього грошей. Позивачем у справі був Київський міський центр зайнятості.

У приватному повідомленні у месенджері киянин написав погрози вбивством на адресу судді, що ухвалила рішення у цій справі. За фактом погроз було відкрито кримінальне провадження та проведено досудове розслідування. Повідомляється, що правоохоронці провели обшук помешкання підозрюваного та виявили технічні пристрої, з яких містянин писав погрози.

Під час судового засідання підсудний розкаявся у вчиненому та визнав вину.

Як повідомляв портал "Коментарі", Фонд держмайна продав завод "Електронмаш" із земельною ділянкою на Окружній. Майно заводу з великими боргами, земельними ділянками та 139 працівниками пішло з молотка за 430 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися