У Київраді можна зробити COVID-тест: як і де

Для всіх бажаючих з'явилася можливість зробити експрес-тест на коронавірус у будівлі Київради

Після листа-звернення до КНП "Олександрівська клінічна міська лікарня Києва" у Київській міській раді було підписано договір про проведення експрес-тестів на коронавірус, які можна робити на першому поверсі будівлі Київради. Тест усі охочі роблять у медичному пункті, де його ж проходять і депутати Київради.

За словами Володимира Бондаренка, секретаря Київради, всі пункти тестування у будівлі Київради, які є несанкціонованими, можуть займатися збиранням особистих даних депутатів для використання їх у власних політичних цілях.

Бондаренко також зазначив, що у разі, якщо якась із політичних фракцій планує встановити у будівлі Київської міськради свої пункти тестування на COVID-19, представникам депутатського корпусу необхідно буде зробити офіційне звернення до секретаріату Київради. Також усі медичні бригади повинні мати при собі офіційні документи, які б підтвердили, що їхні дії санкціоновані: інакше їхня діяльність буде прирівняна до незаконного збору персональних даних.

Крім того, Бондаренко підтвердив, що мобільна група у медпункті Київради проводить забір матеріалів для проведення експрес-тесту на коронавірус безкоштовно та відбувається все за особистою згодою відвідувача.

Також було зазначено, що на засідання Київради депутати можуть бути допущені лише в тому випадку, якщо у них є COVID-сертифікат, негативний ПЛР-тест або експрес-тест або документ, який підтверджує одужання від коронавірусу.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що бустерну дозу вакцини від коронавірусу можна зробити на вокзалі у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися