В Києві і передмісті осучаснять станції електричок для Kyiv City Eхpress

В межах реконструкції планують встановити термінали продажу квитків, електронні табло прибуття та відправлення поїздів,

Державна компанія "Укрзалізниця" планує реконструювати станції електричок у Києві та передмісті. Ремонт виконуватиметься в межах проєкту Kyiv City Eхpress.

В рамках реконструкції планують встановити термінали продажу квитків, електронні табло прибуття та відправлення поїздів, зробити навігацію для пасажирів, облаштувати навіси, встановити лави і урни, зробити енергоефективне освітлення і встановити сонячні батареї, облаштувати сходи, а також пандуси та підйомники для маломобільних пасажирів, зробити велопарковки та озеленити територію.

Зокрема, в Києві планують оновити такі станції: 

Північні платформи № 1, 2, 3 (на Центральному залізничному вокзалі), Протасів Яр, Київ-Демієвський, Видубичі, Лівий Берег, Дарниця, Русанівка, Лівобережна, Київ-Дніпровський, Троєщина, Троєщина-2,Почайна, Зеніт, Вишгородська, Сирець, Рубежівський, Борщагівка, Київ-Волинський, Караваєві Дачі, Святошин, Новобіличі.

В Київській області планують  оновити станції:Біличі, Ірпінь, Лісова Буча, Буча, Склозаводська, Ворзель, Кічеєве, Немішаєве, Клавдієве.

Як повідомляли "Коментарі", в листопаді філія "Укрзалізниці" оголосила тендер на проєкт реконструкції залізничних платформ для Kyiv City Eхpress вартістю понад 66 мільйонів гривень. Замовником виступає "Південно-західна залізниця". Згідно з умовами тендеру, проєкт реконструкції залізничних платформ у Києві та Київській області має передбачати нові комунікації, обладнання навісами, турнікетами та камерами відеонагляду, вбиральні, інклюзивність, велопарковки, енергоефективне освітлення. Також на платформах мають з’явитися антивандальні інформаційні табло, урни для роздільного сміття, тактильна навігація та вуличні меблі.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися