"Укрзалізниця" оголосила тендер на проєкт платформ для Kyiv City Eхpress

Що відомо про вимоги до реконструкції станцій

Філія "Укрзалізниці" оголосила тендер на проєкт реконструкції залізничних платформ для Kyiv City Eхpress вартістю понад 66 мільйонів гривень. Відповідну інформацію оприлюднили у системі ProZorro, передають "Коментарі".

Замовником виступає "Південно-західна залізниця". Згідно з умовами тендеру, проєкт реконструкції залізничних платформ у Києві та Київській області має передбачати нові комунікації, обладнання навісами, турнікетами та камерами відеонагляду, вбиральні, інклюзивність, велопарковки, енергоефективне освітлення. Також на платформах мають з’явитися антивандальні інформаційні табло, урни для роздільного сміття, тактильна навігація та вуличні меблі.

Реконструкція залізничних платформ має бути спроєктована для таких станцій: Київ – Північні платформи № 1, 2, 3; Протасів Яр; Київ-Демієвський; Видубичі; Лівий Берег; Дарниця; Русанівка; Лівобережна; Київ-Дніпровський; Троєщина та Троєщина-2; Почайна; Зеніт; Вишгородська; Сирець; Рубежівський; Борщагівка; Київ-Волинський та Караваєві Дачі, а також на дільниці Святошин-Клавдієве – Святошин; станціях Новобіличі; Біличі; Ірпінь; Лісова Буча та Буча; Склозаводська; Ворзель; Кічеєве; Немішаєве та Клавдієве.

Проєкт реконструкції залізничних платформ підрядник має виконати до кінця 2022 року. Він має передбачати використання матеріалів та конструкцій українського виробництва. Тендер на замовлення робіт відбудеться 29 листопада.

Окрім того, на Київщині тривають будівельні роботи з електрифікації шляхів для потягів приміського сполучення за маршрутом "Васильків — Київ". У рамках державної програми "Велике будівництво" роботи виконують за проєктом електрифікації ділянки залізничної дороги "Васильків-1 — Васильків-2". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на коригування проєктної документації на будівництво першої дільниці Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

Нагадаємо, у мерії Києва затвердили назви нових станцій метро на Троєщину. Станція "Глибочицька" матиме перехід на станцію метро "Лук’янівська". Зі станції метро "Подільська" можна буде перейти на станцію "Тараса Шевченка". Ще чотири нові станції метрополітену — "Суднобудівна", "Труханів острів", "Затока Десенка" та "Райдужна".

Дивіться також відео, що відбувається на будівництві метро на Троєщину на Подільському мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися