Відомі назви нових станцій метро на Троєщину та як їх будують (ФОТО)

Як у столиці будують Подільсько-Вигурівську лінію метрополітену

У Києві розпочали підготовку до будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро, яка поєднає Кільцеву дорогу з житловим масивом Троєщина. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Густєлєв, передають "Коментарі".

Четверту гілку метрополітену у Києві будуватимуть окремими ділянками. На новій лінії метро на Троєщину затвердили шість станцій та їхні назви, дві з них — з пересадками: "Глибочицька" з переходом на станцію метро "Лук’янівська" та "Подільська" з пересадкою на станцію метро "Тараса Шевченка". Ще чотири нові станції — "Суднобудівна", "Труханів острів", "Затока Десенка" та "Райдужна".

Першою з ділянок метро на Троєщину почнуть будувати від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". У столиці вже тривають будівельні роботи зі зведення метро на Подільському мостовому переході, який з’єднає правий та лівий береги Києва, нагадав заступник мера Києва Олександр Густєлєв.

"Також уже будують два тунелі для майбутньої станції "Райдужна". У 2021 році комунальному підприємству "Київський метрополітен", як замовнику проєктування і будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро, передбачено фінансування в обсязі 30 мільйонів гривень", — розповів про фінансування першої ділянки метро на Троєщину з шістьма новими станціями представник КМДА.

Густєлєв повідомив, що наразі у Києві майже добудували в основних конструкціях три станції метро — це "Суднобудівна", "Труханів острів" та "Затока Десенка". Наступна на черзі станція мілкого залягання на лівому березі Дніпра — "Райдужна".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Подільському мосту тривають будівельні роботи зі зведення наземної частини метро на Троєщину. Зараз у Києві станції метро на Троєщину будують на нижньому ярусі Подільського моста. Будівельні роботи ведуться також на лівому березі річки Дніпро. 

Дивіться також, як у Києві тривають будівельні роботи на Оболонському пішохідному мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

7 жовтня 2021, 10:57

"Судостроительная"- фантазии НОЛЬ

Владимир

6 жовтня 2021, 08:41

Мы уже знаем теперь названия будущих станций метро на Троещину, это огромная перемога, друзья! Через пяток лет начнут утверждать проект линий метро, согласовывать и т.д. К 2050 может и строить начнут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися