У Києві змінять проєкт будівництва метро на Троєщину

Метрополітен приймає пропозиції від потенційних підрядників

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на коригування проєктної документації на будівництво першої дільниці Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Густєлєв, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, оголошені відкриті конкурсні торги на коригування проєктної документації на будівництво першої дільниці Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". Перша дільниця метро на Троєщину довжиною майже в 11 кілометрів включатиме шість станцій та два пересадочних вузли.

"Оновлений проєкт буде відповідати всім сучасним вимогам – від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менше, ніж на 50 велопаркувальних місць поряд зі станціями метро. Важливим є й інша вимога – у межах одного з вестибюлів станцій або поряд зі станціями на поверхні будуть запроєктовані громадські санітарні вузли", — розповів заступник мера Києва Олександр Густєлєв.

Окрім того, нові станції метро на Троєщину будуть обладнані сучасними інформаційно-навігаційними системами для пасажирів, у тому числі для людей із вадами зору. Також на станціях метро облаштують сучасні тунельні ескалатори та вантажно-пасажирські ліфти. На нових платформах станцій з’являться табло зворотного відліку часу. Провізна спроможність нових станцій розрахована на 40,8 тис. пасажирів за годину.

Пропозиції від учасників конкурсних торгів столичний метрополітен прийматиме до 8 листопада. Переможець тендеру матиме сім місяців на розробку оновленого проєкту на будівництво першої дільниці Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

Нагадаємо, у мерії Києва затвердили назви нових станцій метро на Троєщину. Станція "Глибочицька" матиме перехід на станцію метро "Лук’янівська". Зі станції метро "Подільська" можна буде перейти на станцію "Тараса Шевченка". Ще чотири нові станції метрополітену — "Суднобудівна", "Труханів острів", "Затока Десенка" та "Райдужна".

Дивіться також, як у Києві будують Оболонський пішохідний міст.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Sgt

23 жовтня 2021, 15:41

Ха-ха-ха!

Sgt

23 жовтня 2021, 15:41

Ха-ха-ха!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися