COVID в Києві: майже 3000 нових випадків за добу

У Києві за період епідемії коронавірусу померли 8 558 людей

За добу 3 лютого, у Києві, виявили 2869 нових випадків захворювання на коронавірус. При цьому 18 людей померли. Про це повідомив мер Києва, лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

 У Києві за період епідемії коронавірусу померли 8 558 людей. Всього підтверджених випадків захворювання – 375 798. Негативний тест на коронавірус отримала 961 людина. Загалом коронавірус подолали 339 658 мешканців столиці.

Майже через два роки після пандемії деякі країни заявили про намір почати лікувати COVID-19, як і інші ендемічні захворювання, такі як сезонний грип, пише Aljazeera.

Незважаючи на відносно високі показники зараження на тлі шаленого поширення варіанту Omicron, який, здається, викликає менш важкі захворювання, але, згідно з ранніми дослідженнями, є високою трансмісивністю, країни, включаючи Англію та Ірландію, різко послабили обмеження на суспільне життя.

Данія оголосила про плани скасувати всі обмеження наступного тижня, оскільки її міністерство охорони здоров’я оголосило, що COVID "більше  не буде класифікуватися як небезпечний для суспільства".

Офіційні повідомлення від політичних лідерів Іспанії, Великобританії та інших країн підкреслюють, що суспільства повинні навчитися жити з вірусом.

"COVID не зникає. Це буде з нами багато-багато років, можливо, назавжди, і ми повинні навчитися з цим жити", – сказав Саджид Джавід, міністр охорони здоров’я Великобританії минулого тижня.

"Я думаю, що ми очолюємо Європу на шляху переходу від пандемії до ендемії, і ми є лідером у тому, щоб показати світу, як можна жити з COVID".

Однак чиновники Всесвітньої організації охорони здоров’я попередили, що ще зарано лікувати COVID-19 як ендемічну хворобу, підкреслюючи, що еволюція вірусу невизначена, і відзначаючи, що в глобальному масштабі пандемія продовжує лютувати.

"У нас все ще величезна невизначеність і вірус, який досить швидко розвивається, ставить нові виклики. Ми, звичайно, не на тій точці, де ми можемо назвати це ендемічним", – сказала старший спеціаліст ВООЗ з надзвичайних ситуацій у Європі Кетрін Смолвуд на брифінгу для преси.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися