«Батьківщину-Мати» підсвітять кольорами державного прапора

Це буде челендж

Найвищий монумент в Україні “Батьківщина-Мати” у п’ятницю, 4 лютого, підсвітять кольорами державного прапора. Про це повідомили в пресслужбі Міністерстві культури на інформаційної політики (МКІП).

“Запрошуємо фотографів взяти участь у челенджі! Сфотографуйте підсвічену у національні кольори “Батьківщину-Мати” з будь-якої точки. Викладіть фото у соціальні мережі з хештегом #UAразом. Беріть участь у розіграші книги про кращі місця для подорожей Україною“, – йдеться у дописі.

Переможця планують обрати випадковим шляхом, за допомогою спеціальної програми. Підсвітка монументи відбудеться о 19.00.

Національний музей історії України у Другій світовій війні дійсно є одним із найпопулярніших туристичних об’єктів Києва.

Багато відвідувачів приходять сюди, щоб подивитися на монумент Батьківщина-матері, який входить в десятку найвищих пам'яток світу.

У 1973 році ЦК КПРС схвалив будівництво в Києві меморіального комплексу.

Видатний радянський скульптор і монуаліст Євгеній Вучетич, який був одержимий ідеєю створення меморіалу в Києві, отримав хвилюючу звістку від свого друга, скульптора Фрідріха Согояна. Вучетич був такий щасливий, що заліз на стіл і почав чечетку. На жаль, Євгеній Вучетич не дожив до здійснення своєї ідеї; він помер у 1974 році, а проект меморіалу суттєво переробив і доробив український скульптор Василь Бородай.

Загальна висота споруди становить 102 метри. Він вищий за статую Свободи в Нью-Йорку на дев’ять метрів і Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро на 56 метрів.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися