У Києві добудують станцію метро "Львівська брама": вже оголосили тендер

В українській столиці планують добудувати станцію метрополітену "Львівська брама"

У Шевченківському районі української столиці на Львівській площі планують добудувати покинуту станцію метрополітену "Львівська брама", що розташована на зеленій гілці підземки. Про це стало відомо з тендеру, опублікованого в системі державних закупівель Prozorro.

Відомо, що комунальне підприємство КМДА "Київський метрополітен" оголосило тендер на добудову станції "Львівська брама" на сирецько-печерській лінії метро. В описі тендеру йдеться, що підземка замовляє будівництво станційного комплексу "Львівська брама" зі зведенням входу та проєктними роботами. Терміни виконання контракту – 10 серпня 2023 року. Очікувана вартість робіт становить 73 439 266 гривень.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що у столиці в рамках програми "Велике будівництво" можуть добудувати та відкрити станцію метро "Львівська брама". Влада столиці подала понад 20 інфраструктурних проєктів, які можна реалізувати у рамках програми президента у Києві у 2022 році. Серед них є будівництво станційного комплексу "Львівська брама", який розташований між станціями метро "Золоті ворота" та "Лук'янівська".

Недобудовану станцію почали зводити ще у середині 1990-х років. 1996 року вона була практично закінчена, проте тоді у мерії вирішили не відкривати станцію до проєкту реконструкції Львівської площі, де мають бути виходи зі станції. З того часу її так і не відкрили.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Євгеній

7 лютого 2022, 10:41

"Ах, война, что ж ты сделала, подлая". Мы начали не только вооружаться, но и записываться в тероборону, собирать тревожный чемоданчик, наводить порядок в доме. Даже киевская власть, ранее увлекавшаяся исключительно кроссами-марафонами, вдруг вспомнила, что в городе есть метро и его таки можно использовать как бомбоубежище. А бомбоубежищ в Киеве не хватает. Все нахрен приватизировали. Вот руки у киевской власти наконец и дошли до столичного метрополитена. Даже объявлен тендер на практически построенную четверть столетия тому (!!!), но не оснащенную станцию «Львівська брама»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися