За прикладом ЄС і США: у Києві оновлюють систему оповіщення

Минулого року міські спеціалісти розробили концепт і відповідний проєкт нової системи

Цього року зі столичного бюджету виділили 11 млн грн на початок оновлення системи оповіщення мешканців у випадку надзвичайної ситуації. Таким чином, Київ перейде від аналогової моделі оповіщення до цифрової, що більш релевантно з погляду вимог часу та технологій. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.


Минулого року міські спеціалісти розробили концепт та відповідний проєкт нової системи. Запроєктовано нову систему оповіщення, аналогів якої в Україні немає. За аналоги були взяті системи, що працюють у містах Польщі, у Нідерландах, Німеччині, Сполучених Штатах Америки.


У світі давно практикують так звану Citizens Alert — це комплексна служба повідомлень про надзвичайні ситуації, що розповсюджується на всю громаду, яку уповноважені міські чиновники можуть використовувати для сповіщення мешканців та підприємств про надзвичайні ситуації або критичні новини громади. Система може надсилати повідомлення лише людям, які постраждали від певної ситуації, або у разі масової надзвичайної ситуації всьому населенню міста. Citizens Alert – додатковий захід безпеки. Якщо електроенергія зникне, ви не зможете залежати від радіо та телебачення. Оскільки телефонні лінії мають автономне живлення, місто може отримати екстрене повідомлення, якщо ви не змогли б отримати його інакше.


Багато надзвичайних ситуацій відбуваються без попереднього попередження. У таких випадках у вас може не бути причин вмикати телевізор чи радіо. Citizens Alert може допомогти негайно сповістити вас і порадити вжити відповідних заходів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися