До ПрАТ «Київводоканал» навідалися слідчі та поліціянти: що відомо

На складах підприємства слідчі провели огляди обладнання

Працівники прокуратури Києва разом з слідчими Нацполіції та Департаменту стратегічних розслідувань оглянули склади ПрАТ "Київводоканал". Про це повідомляють в прес-службі прокуратури Києва.

Наразі правоохоронні органи розслідують відкрите кримінальне провадження про заволодіння коштами водоканалу. Як відомо слідчим, з 2018 до 2020 року ПрАТ "Київводоканал" та інше підрядна організація уклали кілька договорів щодо придбання обладнання, яке буде використовуватися для монтажу водопровідної мережі, системи опалення та кондиціонування на території водоканалу.

Підрядник провів фінансово-господарські операції з іншими підприємствами, що мають ознаки фіктивності. Як відомо з документації, підрядне підприємство, що зобов'язалося постачати обладнання для водоканалу придбало в фірм з ознаками фіктивності необхідні товари і комплектуючі. В результаті слідчі виявили, що відбулося заволодіння значних сум грошей ПрАТ "Київводоканал".

Слідчі оглядали склади, щоб з'ясувати де розміщене обладнання для водопостачання й комплектуючі. Обшуки в підрядника провели раніше.

У ПрАТ "АК "Київводоканал" розповіли про візит правоохоронців. Там наголосили, що кримінальна справа відкрита щодо одного з контрагентів водоканалу й господарської діяльності Київводоканалу не стосується. В результаті ніякого обладнання та комплектуючих не вилучили. Слідчі не виявили фінансово-господарську документацію інших суб'єктів господарювання, що можуть мати причетність до протиправної схеми заволодіння коштами комунального підприємства.

"За результатами проведених оглядів жодних фінансово-господарських документів інших товариств, які можуть бути задіяні в протиправній схемі, їх печаток, документації на підтвердження походження наявного товару на складах, у складських приміщеннях ПрАТ "АК "Київводоканал" виявлено не було та, відповідно, вилучено не було, що відображено у протоколах оглядів", - йдеться в повідомленні водоканалу.

Як повідомляв портал "Коментарі", НАБУ розслідують підкуп голови Держінспекції архітектури і містобудування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


А поскакать?

10 лютого 2022, 09:59

Да там одни аферисты и балваны.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися