Дорога займе чотири години: "Укрзалізниця" запустить швидкісний поїзд Київ–Варшава

З української столиці до Варшави запустять найновіший швидкісний потяг, що розженеться до 250 км/год

Між столицями України та Польщі планують запустити найновіший швидкісний потяг, який зможе розганятися до швидкості 250 кілометрів на годину. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відомо, що новий швидкісний потяг сполученням Київ–Варшава зможе розвивати швидкість до 250 кілометрів на годину — роботу з реалізації проекту проводять разом із фахівцями Європейського Союзу. Згідно з планами влади України, дорога між Варшавою та Києвом на новому поїзді займатиме лише чотири години.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" планує запустити швидкісний поїзд на Донбас сполученням Київ-Лисичанськ за допомогою міжнародних кредитів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Міністерства фінансів України.

Відомо, що влада розглядає потенційну можливість залучення кредиту Європейського інвестиційного банку для того, щоб електрифікувати 40-кілометровий відрізок залізниці між містами Сіверськ та Лисичанськ.

Питання щодо залучення кредиту Європейського банку було обговорено на нараді 25 січня. Електрифікація вищезгаданої ділянки залізниці дозволить запустити швидкісний поїзд зі столиці, який перебуватиме в дорозі лише сім годин.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://mtu.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

11 лютого 2022, 14:57

.. По цене трех перелетов в Барселону...

Дмитро

11 лютого 2022, 07:17

Новейший а скорость самая низкая в Европе.

Оскар

10 лютого 2022, 16:47

В пору запускать запряжённую мулами пiдводу;) В Украине НЕТ Ж/Д дорог, чтоб эти составы запускать! Запад уже десятки лет эксплуатирует этот транспорт. Украина же в каменном веке! Очередная схема как спиз...ть у "державы" пару десятков вагонов денег!

Всеволод

10 лютого 2022, 12:40

Тамара, Причем здесь Омелян дурное? Он Уде три года как не в этой теме

Тамара

9 лютого 2022, 22:26

А что, у нас из Киева евроколея проложена? Или Омелян Из Львова до Перемышля обещанную евроколею с международным вокзалом построил? Что за бред пишете?

Федя

9 лютого 2022, 21:32

Ещё быстрее будут бежать с Украины. Всё-таки 250 км. хорошая скорость для побега из этой зачисленной страны.

Дмитрий

9 лютого 2022, 20:22

Лучше бы электрички новые закупили!

Валодька

9 лютого 2022, 19:08

4 часа ? Это с границами и заменой колёс ? Что-то я сомневаюсь

Малхаз

9 лютого 2022, 11:25

На Украине уже был такой себе, как бы помягче сказать - прожектёр гиперлуп , но видимо эта болезнь слабоумия среди топ чиновников заразнее омикрона. Он себе не представляет какие технические и финансовые трудности несёт в себе проект, а воровство чего стоит? Кредитов наберут и разворуют. Вон боксёр в Киеве две станции метро не может осилить, мост 20 лет строит, а тут такая выдумка. Хотя бы собачью будку построили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися