Кількість безробітних у Києві скоротилася у 2,2 раза

Державна служба зайнятості опублікувала статистичні дані про кількість працевлаштувань

На початку лютого на обліку в столичній службі зайнятості перебували 9,9 тис. безробітних, що у 2,2 раза менше, ніж рік тому.

"Поліпшенню загальної ситуації на ринку праці міста сприяло, зокрема, поглиблення нашої співпраці з роботодавцями, впровадження програм фінансової підтримки створення та збереження робочих місць", - наголосив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

8,9 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої склав понад 6,7 тис. грн – на чверть більше, ніж у січні 2021 року. Майже 10,4 тис. громадян – у 2,3 раза більше, ніж на відповідну дату торік було охоплено профорієнтаційними послугами, 229 безробітних проходили професійне навчання.

У січні 2022 року 766 громадян було забезпечено роботою за сприяння столичної служби зайнятості, зокрема, 91 представник соціально незахищених категорій населення.

Серед них – 21 учасник АТО/ООС і 18 осіб з інвалідністю. За видами економічної діяльності найбільше безробітних працевлаштувалось у торгівлю та ремонт - 23%, фінансову діяльність – 11%, переробну промисловість, професійну та наукову діяльність – 10%, державне управління й оборону та переробну промисловість – по 8%.

При цьому на 25 днів скоротилась середня тривалість зареєстрованого безробіття та середня тривалість пошуку роботи – від реєстрації до працевлаштування.

У січні 2022 року майже вдвічі збільшилася кількість роботодавців м. Києва, які надали службі зайнятості свої вакансії. До 7,8 тисячі збільшилася і кількість самих вільних робочих місць. З 9 тисяч до 11,2 тисячі гривень зріс середній розмір зарплати у вакансіях. При цьому 8 роботодавцям у січні 2022 року компенсовано ЄСВ.

Найбільше у столичних роботодавців затребувані водії автотранспортних засобів, сестри (брати) медичні, вчителі закладів загальної середньої освіти, помічники вихователів, електромонтери з ремонту й обслуговування електроустаткування, кухарі, продавці продовольчих товарів, вихователі, прибиральники, слюсарі, продавці-консультанти, вантажники, водії трамвая, інженери, бухгалтери, підсобні робітники, охоронники, фармацевти, укладальники-пакувальники, соціальні робітники.

"Стратегія розвитку державної служби зайнятості передбачає перетворення її на сучасний цифровий сервіс, завдання якого — забезпечити швидке працевлаштування та якісні послуги для безробітних і роботодавців", підкреслив очільник столичної служби зайнятості.

Київський міський центр зайнятості сьогодні — це:
• Найбільша база можливостей.
• Безкоштовні послуги для безробітних і роботодавців.

Джерело: https://kie.dcz.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

10 лютого 2022, 19:24

Не соответствует действительности.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися