"Укрзалізниця" запускає електропоїзд Київ-Коростень: подробиці

Між Київською та Житомирською областями запускають електропоїзд сполученням Київ-Коростень

Державна компанія "Укрзалізниця" (УЗ) запустила залізничне сполучення між Київською та Житомирською областями сполученням Київ-Коростень — потяги розпочали курсування з 10 лютого 2022 року. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала пресслужба УЗ.

Відомо, що електропоїзд під номером 6601 сполученням Борщагівка-Коростень відправлятиметься зі столиці о 03:35 та прибуватиме до Коростеня о 07:02. Назад цей поїзд відправлятиметься із Коростеня о 08:45 і прибуватиме до Києва о 12:45.

Також відновили курсування поїзда Київ-Пасажирський-Коростень. Він вирушатиме зі столиці о 15:18 та прибуватиме до Коростеня о 18:52. Назад поїзд вирушатиме о 20:30 і прибуватиме до Києва о 23:42.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" планує запустити швидкісний поїзд на Донбас сполученням Київ-Лисичанськ за допомогою міжнародних кредитів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала пресслужба Міністерства фінансів України.

Відомо, що влада розглядає потенційну можливість залучення кредиту Європейського інвестиційного банку для того, щоб електрифікувати 40-кілометровий відрізок залізниці між містами Сіверськ і Лисичанськ.

Питання щодо залучення кредиту Європейського банку обговорювалося на нараді 25 січня. Електрифікація згаданої ділянки залізниці дозволить запустити швидкісний поїзд зі столиці, який перебуватиме у дорозі лише 7 годин.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Читайте также