У Києві торгівців сувенірами виганяють з Андріївського узвозу

Куди перемістять підприємців та чому люди проти

Столична влада вирішила заборонити торгівлю на Андріївському узвозі. Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Київ", передають "Коментарі".

У Подільській районній державній адміністрації Києва розпорядилися прибрати торгівельні точки з Андріївського узвозу, а також з вулиць Десятинної та Володимирської. Продавців сувенірів та картин до 1 березня хочуть перемістити на Алею художників та Пейзажну алею. На такі дії негативно відреагували не тільки продавці, а й кияни та гості столиці.

Андріївський узвіз має свою унікальну атмосферу, яку створюють зокрема торгівці картинами, сувенірами та ручними виробами. Одна з продавчинь розповіла, як починалася торгівля сувенірами на Андріївському узвозі. "День незалежності, День Києва — їхали усі майстри з України. Тут не можна було пройти від народних майстрів", — каже Лідія.

Лідія понад тридцять років продає товари власного виробництва на Андріївському узвозі. Вона — одна з перших, хто відкривав торгівлю на цій локації. "Біля мене усі виростали, як грибочки. На Андріївському узвозі я знаходжусь з 1991 року. Це коли почалися всілякі перевороти, і фабрика, на якій я працювала художником, теж потрапила у рейдерські лапи, і ми — художники залишилися без роботи", — розповіла продавчиня.

Продавців сувенірів та картин хочуть перемістити на Алею художників та Пейзажну алею. Ані продавці, ані кияни, ані гості столиці таким рішенням влади незадоволені. Зокрема, кияни та гості столиці вважають, що торгівля сувенірами на Андріївському узвозі є частиною атмосфери цієї частини Києва. Саме сюди приїжджають багато іноземців, щоб купити українські товари ручного виробництва. На офіційному сайті мерії Києва вже зареєстрували петицію про те, щоб залишити торгівлю митцям на Андріївському узвозі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національне антикорупційне бюро України оприлюднило оперативне відео перемовин учасників у справі за підозрою депутата Київської міськради Владислава Трубіцина та ще п’ятьох осіб, викритих на хабарі. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


наталия

14 лютого 2022, 22:20

Пропоную залишити все, як є

Людмила

14 лютого 2022, 20:50

Андреевский спуск - это визитная карточка Киева и без сувениров он потеряет свой колорит и превратится в обычную городскую улицу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися