СБУ затримала проросійського "медійника", що поширював фейки в соцмережах та ЗМІ

У Києві затримали проросійського агітатора, що мав підробити підписи для оголошення імпічменту президенту

Українець, що називав себе "журналістом" та "лідером думок" співпрацював з російськими агентами та поширював проросійську пропаганду в соціальних мережах та українських ЗМІ. Також він виступав на телеканалах російських і українських, на які наклали санкції. Про це повідомляють в прес-службі Служби безпеки України.

Під час своїх виступів "медійник" висловлювався за ідею, що Україна начебто перебуває під зовнішнім управлінням та висловлював звинувачення на адресу українських військових щодо їх причетності до обстрілів мирного населення. Схожі ідеї українець висував й в телеграм-каналах.

За пропаганду та організацію акцій за потрібним сценарієм в Києві чоловік отримував кошти від "кураторів". Учасники таких акцій мали "імітувати соціальне невдоволення чинною владою". Метою дій чоловіка було розхитування внутрішньо-політичної обстановки в державі.

За даними слідства, громадянин отримував завдання через месенджери, а кошти електронні гаманці та особисто під час поїздок за кордон та зустрічей з замовниками. Для звітів про виконану роботу він створив спеціальний телеграм-канал. Серед головних завдань українця було нав'язування населенню прокремлівський погляд на події в Україні та маніпулювання суспільною думкою перед важливими міжнародними зустрічами з країнами-партнерами.

За гроші він погодився провести збір підписів за імпічмент чинного глави держави та підробити понад мільйон підписів для цього. Наразі чоловіка затримано, йому повідомили про підозру у вчиненні державної зради. Слідство в рамках провадження триває.

В житлі чоловіка провели обшуки. Під час яких було вилучено засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, флеш-носії та накопичувачі з даними про діяльність громадянина.

Над викриттям злочинів українця працювали співробітники Департаменту захисту національної державності та слідчі СБУ.

Як повідомляв портал "Коментарі", суд покарав винуватця смертельної ДТП на проспекті Бандери.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися