Будівництво Троєщини, Позняки та Андріївський узвіз: як виглядав Київ у 1980-х роках (Фото)

У мережі опублікували історичні фотографії відомих місць української столиці у 1980-х роках

У мережі опублікували історичні фотографії відомих місць української столиці у 1980-х роках — йдеться про будівництво Троєщини, Андріївський узвіз та Позняки. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували на Telegram-каналі "Київ Історичний".

На опублікованих фотографіях можна побачити новобудови Троєщини у 1986 році, художників на Андріївському узвозі у 1985 році та кінцеву зупинку трамвая на Позняках наприкінці 1980-х років.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що у Києві існує проблема із збереженням будівель, що мають історичну цінність. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів мер Києва Віталій Кличко.

"Всі історичні будинки мають статус історичної пам'ятки. Але так сталося, що ще в 90-х роках ці будинки були приватизовані. Майже всі вони перебувають у приватній власності", - повідомив Кличко.

За його словами, столична влада не має інструментів законного впливу на власників будинків, які мають культурну та історичну цінність.

"На законодавчому рівні ми не маємо можливості змусити власника цього будинку не чекати, поки він зруйнується. Він має вкладати гроші, реставрувати цей будинок. Якщо воно не може це зробити, місто має мати юридичну законну основу забрати цей пам'ятник на баланс міста та вкласти гроші , щоб він не руйнувався", - прокоментував київський міський голова.

Глава столиці нагадав, що відповідний законопроект про пам'ятки архітектури було ухвалено кілька років тому лише у першому читанні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://t.me/kyiv_historyy


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися