У Києві шанують пам’ять Героїв Небесної сотні

Мер столиці звернувся до українців

У Києві, сьогодні, 20 лютого, згадують тих, хто вісім років тому поклав життя за європейське майбутнє, за незалежність і гідність українського народу. Про це йдеться у зверненні мера Києва Віталія Кличка до Дня пам’ять Героїв Небесної сотні, передають "Коментарі".

"Перемога Революції гідності дісталася дуже високою ціною. Ми пам’ятаємо про це. І шануємо подвиг Героїв Небесної сотні. У 2014 році українці відстояли свій вибір на користь демократичних принципів, відкритої економіки та особистої свободи. І вісім років продовжують захищати цей вибір. Героїчно, самовіддано і ціною життів своїх найкращих патріотів", — заявив Кличко.

Мер Києва наголосив, що Росія не вгамовує своїх імперських прагнень, тому що демократична, успішна і орієнтована на членство в ЄС та НАТО Україна становить смертельну небезпеку для російського авторитаризму.

"Як і в 2014 році, ми знову перед великою загрозою. Загрозою своїй державності, територіальній цілісності, життям українців. Ми повинні вистояти! Згуртуватися і дати відсіч агресору. Заради пам'яті про Героїв Небесної сотні, пам'яті про воїнів, які загинули на сході нашої країни, заради майбутнього нашої держави та наших дітей! Слава Героям! Слава Україні!" — підсумував Кличко.

Пам’ятні заходи до Дня Героїв Небесної сотні тривають у столиці від самого ранку. Ввечері на Майдані незалежності планують провести народне віче.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у сквері Небесної сотні розпочався капітальний ремонт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися