Війна в Україні: чи пустять до бомбосховищ Києва з домашніми тваринами

В українській столиці розповіли про те, чи пустять до бомбосховищ із домашніми тваринами

В українській столиці розповіли про те, чи пустять до міських бомбосховищ із домашніми тваринами у разі надзвичайної ситуації або атаки російської армії на Київ. Про це стало відомо з матеріалу, який опублікувало видання "Depo".

За словами начальника відділу з питань цивільного захисту Деснянського району Миколи Бойка, у бомбосховищах, які розташовані у житлових будинках, переходах і соціальних об'єктах, у разі повітряної атаки навряд чи перевірятимуть наявність домашніх тварин. Він зазначив, що у правилах бомбосховищ немає жодних заборон та інструкцій щодо домашніх тварин.

Нагадаємо, що влада української столиці готується до можливої масової евакуації всього цивільного населення міста у разі масштабної атаки Росії. Про це стало відомо з коментаря директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Романа Ткачука в етері "Громадського радіо".

За словами чиновника, у разі масштабних бойових дій із боку Росії з Києва буде евакуйовано всіх жителів, крім працівників критичної інфраструктури та військовослужбовців Збройних Сил України. Він зазначив, що евакуація буде проводитись на добровільній основі, ті, хто захоче, зможуть залишитись у місті. Ткачук заявив, що всі райони столиці мають план евакуації, згідно з яким визначать місце збирання громадян у разі загрози. Місто не буде повністю паралізоване — у певні періоди курсуватиме транспорт.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися