Надзвичайна ситуація - це упереджувальний крок, - Кличко дав терміновий брифінг щодо запровадження надзвичайного стану

Мер пояснив, які правила діятимуть на території Києва

Мер Києва, лідер "УДАРу" Віталій Кличко провів терміновий брифінг, на якому пояснив, що передбачає надзвичайний стан та які правила діятимуть на території Києва та України після відповідного рішення Верховної Ради. Також він закликав киян зберігати спокій та користуватися лише перевіреними джерелами інформації.

"Сьогодні РНБО прийняла рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України. Це стосується і міста Києва. Згідно з законодавством, Верховна Рада має ухвалити рішення про запровадження надзвичайного стану протягом 48 годин. Парламент планує ухвалити таке рішення сьогодні. Я звертаюсь до киян. Жодної паніки. Надзвичайний стан, що планує запровадити держава, в цій ситуації – це упереджувальний крок для забезпечення правопорядку та громадської безпеки в містах, селищах та  селах. Для протидії злочинності, попередження можливих провокацій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні. А також для убезпечення функціонування об’єктів критичної інфраструктури та органів влади", - сказав Кличко.

За його словами, якщо таке рішення буде ухвалено і вступить в дію, це означає:

- На території областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА чи КМДА.

- Встановлюється посилений контроль в’їздів і виїздів з території міст та областей.

- Може обмежуватись рух транспортних засобів та їх огляд.

- Встановлюється заборона проведення масових заходів. Забороняється проведення мітингів. Та можуть бути інші обмежувальні заходи.

Віталій Кличко підкреслив: комендантську години на території міст та областей поки не запроваджуватимуть до ухвалення окремого рішення.

"Усі необхідні рішення та заходи по впровадженню надзвичайного стану ухвалює оперативний штаб м. Києва, який збереться сьогодні після відповідного рішення ВР. Всю інформацію ми будемо оперативно оприлюднювати на офіційних ресурсах міської влади. Закликаю довіряти інформації тільки з офіційних джерел. Бо сьогодні багато спекуляцій та маніпуляцій, щоб підірвати стабільну ситуацію в країні. Це теж частина війни Росії проти України", - сказав мер Києва.

Він запевнив, що міська влада на постійному зв’язку з начальниками регіонального управління Сил територіальної оборони ЗСУ та командувачем Сил тероборони. Всі потреби тероборони будуть вирішуватись в оперативному режимі.

Найближчим часом, за словами Кличка, будуть організовані та проведені навчальні збори резервістів в батальйонах та бригадах тероборони. Ці навчання будуть проводитися протягом 30 днів.

"Столична влада працює. Ми всі на місцях, ухвалюємо необхідні рішення для життєзабезпечення нашого міста, для створення системи тероборони, для забезпечення роботи громадського транспорту, закладів та установ нашого міста. Отже, спокійно працюємо. Дотримуємось законів та порядку. Ці виклики ми зможемо подолати виключно разом. З холодним розумом і витримкою", - підкреслив Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися