Мешканці Києва пропонують назвати вулицю Московську на честь Байдена

Байден наклав санкції на Росію

Мешканці Києва виступили з ініціативою переіменувати вулицю Московськку на честь президента США Джо Байдена.

Про це йдеться у відповідній петиції на сайті Київради.

“Беручи до уваги події що сталися 22.02.2022, вважаю неприйнятним продовжувати іменувати одну з центральних вулиць Печерського району на “честь” Москви – столиці руських окупантів”, – йдеться у петиції

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет санкцій проти Росії, назвавши визнання Москвою незалежності двох самопроголошених регіонів на сході України "початком російського вторгнення" до сусідньої країни.

За словами Байдена, санкції націлені на суверенний борг Росії, а також на дві великі російські фінансові установи, включаючи військовий банк країни.

Це означає, що ми відрізали російський уряд від західного фінансування. Він більше не може залучати гроші із Заходу і не може торгувати своїм новим боргом на наших чи європейських ринках", - додав президент США.

 

У короткій промові у вівторок Байден засудив рішення свого російського колеги Володимира Путіна визнати незалежність Луганська та Донецька та дозволити розміщення російських військ для "підтримання миру" у регіонах.

Як повідомляли "Коменатрі", в інформаційному просторі з’явилися масові фейкові повідомлення про нібито наказ Міністерства охорони здоров’я щодо евакуації лікарень у Києві. Цю та іншу інформацію спростували у Службі безпеки України. Українськи інформаційний простір стикнувся з новою хвилею фейків та "вкидів", зазначили в СБУ. Серед поширюваних фейків — інформація про евакуацію людей та обладнання з лікарень Києва у західні регіони України.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися