Фейки про евакуацію лікарень в Києві спростували в СБУ

Киян попереджають про інформаційні атаки

В інформаційному просторі з’явилися масові фейкові повідомлення про нібито наказ Міністерства охорони здоров’я щодо евакуації лікарень у Києві. Цю та іншу інформацію спростували у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Українськи інформаційний простір стикнувся з новою хвилею фейків та "вкидів", зазначили в СБУ. Серед поширюваних фейків — інформація про евакуацію людей та обладнання з лікарень Києва у західні регіони України.

"Поширюється і аналогічний "наказ" Міністерства освіти й науки, де серед іншого представлена неправда про мобілізацію студентів. Також розповсюджується дезінформація про українських військових, які нібито отримали СМС від росіян із "порадою" покинути зону ООС", — заявили в СБУ.

Подібні "вкиди" дуже різні і є частиною продуманої інформаційної війни проти України. Українські кіберфахівці системно відслідковують інформаційне поле, фіксують фейки і вживають заходів, аби оперативно нейтралізовувати шкідливу діяльність проросійських пропагандистів, ботоферм та притягнути зловмисників до відповідальності.

Українців закликали користуватися лише перевіреною інформацією із офіційних джерел, не поширювати чутки, зберігати спокій та не піддаватися на будь-які провокації.

Окрім того, стало відомо, що сьогодні, 23 лютого,почалася нова кібератака на Україну. Зокрема, не працюють сайти СБУ та Міністерства закордонних справ України. З труднощами працюють сайти Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ та Верховної Ради України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція жорстко припинила спробу платного мітингу перед будівлею Міністерства юстиції України. Росія також планувала влаштувати бунти в українських тюрмах, але ці провокації провалилися.

Нагадаємо, днями у Києві викрили групу організаторів мітингу, під час якого планували провокації до Дня Героїв небесної сотні. Подробиці — в нашому матеріалі.

Джерело: https://t.me/SBUkr/3706


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися