У Києві жорстко припинили спробу бунту у тюрмах та проплачений мітинг (ВІДЕО)

Правоохоронці затримали десятки осіб

У Києві поліція жорстко припинила спробу платного мітингу перед будівлею Міністерства юстиції України. Про це розповів радник Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, передають "Коментарі".

За його словами, на провулку Рильського та на вулиці Городецького столичні правоохоронці затримали десятки учасників провокативного пікету. Замовником платного мітингу називають Росію. Зокрема, напередодні з РФ намагалися влаштувати бунти в українських тюрмах, але в них не вийшло. Про це стало відомо міністру юстиції Денису Малюсьці.

"РФ намагається запустити кілька бунтів у тюрмах через зв‘язки у злочинному світі. У них не виходить. Але про всяк випадок: наступні кілька тижнів не реагуйте емоційно на сфальшовані відосики та проплачені протести біля в‘язниць Все буде ок", — написав міністр юстиції у своєму Facebook.

Замовники пікету у Києві хотіли зібрати за гроші тисячу людей, які нібито протестують проти насильства в українських в'язницях, зазначив радник Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко. Бунти закінчилися, не розпочавшись, але ті, хто взяли гроші за "прогін пошуміти", вирішили пікетувати Мінюст. Загалом до Печерського райвідділу поліції доставили 34 учасників проплаченого мітингу.

"Організатори зазначених акцій пов'язані з кримінальними елементами окупованої російськими військами Горлівки, серед кримінального середовища Києва невідомі, у розпорядженні мають суттєві суми грошових коштів", — прокоментував Геращенко.

Радник Міністерства внутрішніх справ також оприлюднив відео затримання учасників провокацій під будівлею Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, днями у Києві викрили групу організаторів мітингу, під час якого планували провокації до Дня Героїв небесної сотні. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися