У Києві правоохоронці зірвали плани провокаторів (ВІДЕО)

До Дня Героїв Небесної сотні готували проплачений мітинг

У Києві викрили групу організаторів мітингу, під час якого планували провокації до Дня Героїв небесної сотні. Про це розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, передають "Коментарі".

Правоохоронці провели кілька обшуків в осіб, які займалися організацією та проведенням проплачених масових акцій. У столиці до Дня пам’яті Героїв небесної сотні пропонували гроші учасникам мітингу, під час якого готували провокації для створення "телекартинки" для російських пропагандистських ЗМІ. Загалом планували вивести до Офісу президента України півтори тисячі людей.

В організаторів мітингу вилучили банери, прапори, мобільні телефони та різну атрибутику із лозунгами. За словами радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, після проведення профілактичних бесід громадяни зобов’язались припинити свою діяльність по збору проплачених мітингів в інтересах Росії.

"Нажаль, в Україні досі не має кримінальної відповідальності за організацію та фінансування проплачених мітингів, чим активно користуються в своїх інтересах, як нечесні українські політики так і країна-агресор. Яка ганьба, коли в Києві через інтернет можна замовити проплачений мітинг з будь якими лозунгами!" — обурився Геращенко.

Радник міністра внутрішніх справ України оприлюднив відео, де організатори платного мітингу зробили зізнання. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися