У Києві запрацюють продуктові магазини та комунальний транспорт

В мерії розповіли про ситуацію у столиці

У Києві після завершення посиленої комендантської години запрацюють громадський транспорт та відкриються продуктові магазини. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

Столична влада просить киян не виходити на вулицю і не пересуватися Києвом без нагальної потреби. Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомив, що загалом ця ніч пройшла у Києві спокійно.

"Було декілька сутичок і боїв із диверсійно-розвідувальними групами, але в цю ніч місто більше готувалося до оборони. Тому, коли після 08:00 ви вийдете в місто, побачите укріплення, протитанкові їжаки та інші фортифікаційні споруди, які з’явилися на вулицях Києва", — зазначив Поворозник.

Після завершення дводенної комендантської години мешканці Києва сьогодні зможуть вийти на вулиці, аби відвідати аптеки, магазини та допомогти родичам.

"Місто зробило все, аби сьогодні магазини відкрилися і були наповнені продуктами харчування та іншими продуктами першої необхідності. Також з 08:00 запрацює наземний громадський транспорт, ми спробуємо зробити так, аби він максимально забезпечував потреби населення у перевезеннях. Метрополітен також відновить рух поїздів, але в особливому режимі – поїзду будуть ходити набагато рідше, ніж зазвичай", — повідомив заступник мера Києва.

Комендантська година у Києві не скасована. Із 28 лютого вона буде тривати із 22:00 до 7:00. Киян просять об’єднувати зусилля та допомагати один одному, а також наглядати за квартирами сусідів, які виїхали зі столиці, аби не допускати мародерства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


сергей

28 лютого 2022, 09:50

Хотелось бы узнать, какие конкретные шаги предприняты в решении этой проблемы? “Мы должны в экстремальных условиях сохранить для наших граждан доступ к необходимым социально значимым продовольственным товарам. Особенно для уязвимых категорий населения – пожилых и одиноких людей, многодетных семей, малоимущих”, – добавила Юлия Свириденко (первый вице-премьер-министр. министр экономики Украины). Я инвалид 2 группы, инсулино зависимый диабетиу, 74 года, живу в Киеве, Лесной массив, 4 - й день не могу купить хлеба! 38 095 074 00 21. Уважемая госпожа Свириденко, буду приятно удивлён любым вашим ответом и совершенно не буду удивлён его отсутствием! Ведь ответа у вас просто НЕТ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися