Ніч у Києві пройшла спокійно: ситуація на 2 березня

В мерії столиці оприлюднили оперативну інформацію

Ніч у Києві пройшла спокійно, ніж попередня, після комендантської години відкрилися магазини та аптеки, працює транспорт та гуманітарний штаб. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, у Києві триває підготовка до оборони столиці та зводяться фортифікаційні споруди. Окрім того, з ранку у мерії столиці повідомляють про повітряні тривоги, киян просять спускатися до укриттів.

"З 8:00 там, де це можливо, почав курсувати громадський транспорт, відкриваються продуктові магазини, аптеки. Слідкуйте за новинами на сайті та в телеграм-каналі КМДА, там є вся інформація про роботу аптек та життєдіяльність міста", — наголосив перший заступник мера Києва Микола Поворозник.

У мерії Києва нагадали, що у столиці працює гуманітарний штаб, який забезпечуватиме медикаментами, продуктами і предметами першої необхідності насамперед тих, хто найбільше цього потребує. Одиноких і людей літнього віку, осіб з інвалідністю, матерів з маленькими дітьми.

Створено електронну платформу, через яку всі, в кого є можливість, можуть долучитись до підтримки міста за наступними напрямами: медикаменти та ліки, продукти харчування, предмети першої необхідності, логістичні послуги, людські ресурси (волонтери).

"Дуже прошу слідкувати за інформацією на наших ресурсах, оскільки для роботи гуманітарного штабу необхідна велика кількість волонтерів", – сказав перший заступник голови КМДА.

Він нагадав, що у Києві діє комендантська година з 20:00 до 7:00, а з 1 березня у місті повністю заборонений продаж алкогольних напоїв.

У Броварах ситуація спокійна та контрольована, заявив мер міста Ігор Сапожко. Комендантська година закінчилася о 7.00, однак броварчан просять без потреби не виходити на вулицю. Усі комунальні служби у Броварах працюють в посиленому режимі. У Броварській громаді є електропостачання, вода, водовідведення та газ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Укрзалізниця" призначила на 2 березня евакуаційні поїзди з Києва та ще кількох міст.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися