У Києві розгортають супутники Starlink, які міжнародні партнери надали братам Кличкам

Мер столиці розповів, як пристрої працюватимуть

Київ отримав 12 терміналів Starlink для забезпечення Києва широкосмуговим супутниковим інтернетом від SpaceX Ілона Маска. Десять з них прибули до столиці завдяки братам Кличкам.  Про це повідомив мер Києва, лідер "УДАРу" Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Пристрої глобальної супутникової системи Starlink уже в Києві. Два надало Мінцифри та Державна служба спецзв’язку та захисту інформації. Про десять ми з Володимиром домовилися з міжнародними партнерами та друзями. Працюватиме Starlink для допомоги в забезпеченні роботи критичної інфраструктури міста та оборони столиці", — йдеться у повідомленні мера Києва Віталія Кличка.

Раніше повідомлялося, що за ініціативи лідера "УДАРу" Віталія Кличка ухвалено звернення Київради до міжнародної спільноти про закриття неба над Україною.

Окрім цього, у столичній мерії проінформували, що Військова адміністрація Києва (ВАК) створила свій телеграм-канал для швидкого інформування https://t.me/VA_Kyiv. Це тимчасовий державний орган. Його завдання — збереження порядку та життєдіяльності міста на випадок воєнних дій. Очільником ВАК став Микола Жирнов.

Усім соціально-незахищеним киянам виплачена допомога, передбачена їм державою та містом, яку вони регулярно отримували. Продовжує працювати гуманітарний штаб Києва.

Нагадаємо, кілька населених пунктів у Київській області зазнали значних руйнувань внаслідок ворожих обстрілів російських окупантів. Про наслідки розповіли у Державній службі з надзвичайних ситуацій України, керівник Київської облдержадміністрації Олексій Кулеба та в Офісі генпрокурора України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у суботу, 5 березня, на правому березі Києва стався потужний вибух

Читайте також, як у Києві жінка кинула в російський дрон банкою огірків та збила його.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Коля

6 березня 2022, 21:32

Кличко хватить піариться.

Сергей

6 березня 2022, 20:48

Важно знать свежии достоверные новости

Виктор

6 березня 2022, 13:27

Улыбки и жесты-явно не соответствуют времени и обстановке…

Дима

6 березня 2022, 10:14

Кому война, а двум дебилам забава.

гость

6 березня 2022, 09:10

два х..соса

Неля Левицька Тернополь

6 березня 2022, 09:03

два дебила на фото

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися